TOP termékek
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO hírlevél feliratkozás

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 15:30

Vákuumcsomagolás

– élelmiszer és egyéb termékek fogyasztói csomagolásához –

 

A vákuumcsomagolási technológia hidegtárolással alkalmazva lehetővé teszi az élelmiszerek minőségének hosszú idejű megőrzését.

A nem élelmiszeripari termékek esetén megvédi a temékeket a káros külső hatásoktól (pl. nedvesség, pára, elektrostatikus károsodás).

Vákuum csomagoló gépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Vákuumtasakjaink megtekintéséhez kattintson ide! >

 

A vákuumcsomagolási technológia hidegtárolással alkalmazva lehetővé teszi az élelmiszerek minőségének hosszú idejű megőrzését.

A nem élelmiszeripari termékek esetén megvédi a temékeket a káros külső hatásoktól (pl. nedvesség, pára, elektrostatikus károsodás). A vákuumcsomagológép típusok egyszerű külső vákuumozóktól, a teljesen automata kamrás vagy horizontálisan haladó rendszerekig alkalmazhatók.

Vákuumozás

Az eljárás során a terméket egy speciális tasakba helyezzük, amely a vákuumozás során teljesen körbefogja és hermetikusan elzárja. A tasak légmentesen záró műanyagból, alumíniumból vagy a kettő kombinációjából álló több rétegű fóliából készül.

 

Bizonyos eljárásoknál vedőgázzal (nitrogén és/vagy széndioxid) cserélik ki az oxigént, vagy töltik fel a tasakot, ezáltal megakadályozva az aerob baktériumok szaporodását.

 

A vákuumcsomagolásra alkalmas fóliának az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

 

  • hegeszthető; 
  • gáz és vízgőz gátló (barrier)

 

A vákuumtasak alapanyaga többrétegű fólia, melynek egyik rétege hegeszthető PE (polietilén) vagy PP (polipropilén), valamint egy védő réteg PET (polietilén), PA (poliamid) vagy EVOH (etilvinilalkohol) alkotja. A vákuumtasak anyaga és minősége nagyban meghatározza a vákum-csomagolás eredményét.

Az AMCO Kft. vákuum tasakjai 100% garantált minőségűek és készletről vásárolhatók. Speciális igényeket és nagy mennyiségű rendeléseket is kiszolgálunk.

Az AMCO Kft. minősített viszonteladója a Henkelman vákuumgépeknek, mely vállalkozás a világ legmegbízhatóbb gyártói közé tartozik. A technológia alapja a stabil, jól működő vákuum pumpa. A Henkelman gép családokhoz csak Bosch cég által gyártott pumpát használnak, melyekre 3 év garancia nyújt a gyártó. A Bosch vákuum pumpái a világ legjobb minőségű termékei ebben az iparágban.

AMCO csomagológép rendszerek: 

HENKELMAN, MERCIER, VALKO, ILPRA