SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Kategóriák
ÉV VÉGI NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek – 08 – 16 óráig
2022. december 22. – 08 – 12 óráig
2022. december 23. – 2023. január 3. – ZÁRVA.


Első nyitvatartási napunk az új évben
2023. január 4. 13 órától

AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 12:11

Raklapfóliázás

Raklapfóliázás

– fogyasztói illetve gyűjtőcsomagoláshoz –

 

A termékek szállítási logisztikája legtöbb esetben raklapra helyezést követel. Alapvető követelmény, hogy a termékek szállítás folyamán rögzítve és védve legyenek.

Raklapfóliázó gépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Gépi sztreccsfóliáink megtekintéséhez kattintson ide! >

A fóliás rakományrögzítés a következő eljárásokkal érhetők el:

 

Nyújtható (sztreccs) fólia – a raklapra körbe tekerve a nyújtható-fóliás rakományrögzítés egyszerűen elvégezhető, akár kézzel, akár automata berendezéssel. Megfelelően rögzíti a rakományt. Mivel a sztreccsfóliázó berendezések általában csak a rakomány oldalát vé-dik, esetenként ajánlott a fedőfólia használata. Ez a technológia a leg-praktikusabb és anyagilag leggazdaságosabb. Berendezések léteznek kis teljesítménytől kezdődően (5-10 raklap óránként) automata rend-

 

szerekig (30-40 raklap óránként). A művelet röviden a raklap forgatá-sából és a feszített fóliának egy tartó oszlopon fel és le mozgásából és a raklapra tekeredéséből áll.

 

Nyújtható (sztreccs) fólia sapka – a raklapra fentről ráhúzva. A nyújtható fólia sapka egy újonnan kifejlesztett technológia. Előnye, hogy nagyobb teljesítményt lehet vele elérni, de egy drágább beren-dezést igényel.

 

Zsugorsapka – befedi a raklapot és egy hőpisztoly segítségével rá-zsugorítható a raklapra. Raklapos egységrakományok zsugorsapká-val történő rögzítése nagyrészt súlyos és nem hőérzékeny termékek esetében gyakori eljárás (pld. tégla). A fólia zsugorítása történhet egy kedvező árfekvesű kézi eszközzel - mint például a Shrinkfast hőpiszoly - vagy egy automatizált forgó rendszerrel, illetve hőkamra segítségével.

 

Ezekre a technológiákra leginkább alkalmazott csomagolóanyag a PE (polietilén) alapú fólia, mely különleges eljárással készül, hogy a megfe-lelő feszítési és zsugorodási tulajdonságokkal rendelkezzen. Számos típus létezik különboző árkategóriában. Tanácsos a csomagológép, a raklap és a termék szempontját figyelembe venni a megfelelő típus kiválasztásakor.

 

AMCO csomagológép rendszerek:

FILMA, CYKLOP, SHRINKFAST, DENTZ, MESSERSI, SIAT