SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Kategóriák
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 12:11

Raklapfóliázás

Raklapfóliázás

– fogyasztói illetve gyűjtőcsomagoláshoz –

 

A termékek szállítási logisztikája legtöbb esetben raklapra helyezést követel. Alapvető követelmény, hogy a termékek szállítás folyamán rögzítve és védve legyenek.

Raklapfóliázó gépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Gépi sztreccsfóliáink megtekintéséhez kattintson ide! >

A fóliás rakományrögzítés a következő eljárásokkal érhetők el:

 

Nyújtható (sztreccs) fólia – a raklapra körbe tekerve a nyújtható-fóliás rakományrögzítés egyszerűen elvégezhető, akár kézzel, akár automata berendezéssel. Megfelelően rögzíti a rakományt. Mivel a sztreccsfóliázó berendezések általában csak a rakomány oldalát vé-dik, esetenként ajánlott a fedőfólia használata. Ez a technológia a leg-praktikusabb és anyagilag leggazdaságosabb. Berendezések léteznek kis teljesítménytől kezdődően (5-10 raklap óránként) automata rend-

 

szerekig (30-40 raklap óránként). A művelet röviden a raklap forgatá-sából és a feszített fóliának egy tartó oszlopon fel és le mozgásából és a raklapra tekeredéséből áll.

 

Nyújtható (sztreccs) fólia sapka – a raklapra fentről ráhúzva. A nyújtható fólia sapka egy újonnan kifejlesztett technológia. Előnye, hogy nagyobb teljesítményt lehet vele elérni, de egy drágább beren-dezést igényel.

 

Zsugorsapka – befedi a raklapot és egy hőpisztoly segítségével rá-zsugorítható a raklapra. Raklapos egységrakományok zsugorsapká-val történő rögzítése nagyrészt súlyos és nem hőérzékeny termékek esetében gyakori eljárás (pld. tégla). A fólia zsugorítása történhet egy kedvező árfekvesű kézi eszközzel - mint például a Shrinkfast hőpiszoly - vagy egy automatizált forgó rendszerrel, illetve hőkamra segítségével.

 

Ezekre a technológiákra leginkább alkalmazott csomagolóanyag a PE (polietilén) alapú fólia, mely különleges eljárással készül, hogy a megfe-lelő feszítési és zsugorodási tulajdonságokkal rendelkezzen. Számos típus létezik különboző árkategóriában. Tanácsos a csomagológép, a raklap és a termék szempontját figyelembe venni a megfelelő típus kiválasztásakor.

 

AMCO csomagológép rendszerek:

FILMA, CYKLOP, SHRINKFAST, DENTZ, MESSERSI, SIAT