Széchenyi 2020

Kategóriák
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és

Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA!

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

 Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájákoztatót és hozzájárulok ahhoz, hogy hírlevelet kapjak.
Klaszter

Az AMCO Kft. az OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter tagja

Összehasonlítás
Facebook

Fizetési megoldás

Vásárlási feltételek

Webáruházunkban feltüntetett árak, képek, leírások tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek, az esetleges pontatlanságokért nem vállalunk felelősséget. Az árak változtatásának jogát fenntartjuk! A pontos feltételeket: szállítási költség,  szállítási határidő, árfolyam, összegek, a visszaigazolásban jelezzük.

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Kérjük válasszon aktuális kínálatunkból!

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat

a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 12:11

Raklapfóliázás

Raklapfóliázás

– fogyasztói illetve gyűjtőcsomagoláshoz –

 

A termékek szállítási logisztikája legtöbb esetben raklapra helyezést követel. Alapvető követelmény, hogy a termékek szállítás folyamán rögzítve és védve legyenek.

Raklapfóliázó gépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Gépi sztreccsfóliáink megtekintéséhez kattintson ide! >

A fóliás rakományrögzítés a következő eljárásokkal érhetők el:

 

Nyújtható (sztreccs) fólia – a raklapra körbe tekerve a nyújtható-fóliás rakományrögzítés egyszerűen elvégezhető, akár kézzel, akár automata berendezéssel. Megfelelően rögzíti a rakományt. Mivel a sztreccsfóliázó berendezések általában csak a rakomány oldalát vé-dik, esetenként ajánlott a fedőfólia használata. Ez a technológia a leg-praktikusabb és anyagilag leggazdaságosabb. Berendezések léteznek kis teljesítménytől kezdődően (5-10 raklap óránként) automata rend-

 

szerekig (30-40 raklap óránként). A művelet röviden a raklap forgatá-sából és a feszített fóliának egy tartó oszlopon fel és le mozgásából és a raklapra tekeredéséből áll.

 

Nyújtható (sztreccs) fólia sapka – a raklapra fentről ráhúzva. A nyújtható fólia sapka egy újonnan kifejlesztett technológia. Előnye, hogy nagyobb teljesítményt lehet vele elérni, de egy drágább beren-dezést igényel.

 

Zsugorsapka – befedi a raklapot és egy hőpisztoly segítségével rá-zsugorítható a raklapra. Raklapos egységrakományok zsugorsapká-val történő rögzítése nagyrészt súlyos és nem hőérzékeny termékek esetében gyakori eljárás (pld. tégla). A fólia zsugorítása történhet egy kedvező árfekvesű kézi eszközzel - mint például a Shrinkfast hőpiszoly - vagy egy automatizált forgó rendszerrel, illetve hőkamra segítségével.

 

Ezekre a technológiákra leginkább alkalmazott csomagolóanyag a PE (polietilén) alapú fólia, mely különleges eljárással készül, hogy a megfe-lelő feszítési és zsugorodási tulajdonságokkal rendelkezzen. Számos típus létezik különboző árkategóriában. Tanácsos a csomagológép, a raklap és a termék szempontját figyelembe venni a megfelelő típus kiválasztásakor.

 

AMCO csomagológép rendszerek:

FILMA, CYKLOP, SHRINKFAST, DENTZ, MESSERSI, SIAT