Webshop Kategóriák
TOP termékek
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél
SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Hírek
2021.02.03 09:00

Környezetbarát, biológiailag lebomló térkitöltő gyártókapacitás bővítés Bácsalmáson

Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02377
Projekt címe: Környezetbarát, biológiailag lebomló térkitöltő gyártókapacitás bővítés Bácsalmáson
Kedvezményezett neve: AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft.
Szerződött támogatás összege: 87 540 179 Ft
Támogatás mértéke: 70,00 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.22.


Projekt tartalmának bemutatása: az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. a Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 87,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt célja, hogy az Amco Kft. a Szabad Vállakozási Zónában található Bácsalmáson korszerűsítse, bővítse gyártókapacitását, hogy tovább növelhesse a biológiailag lebomló, környezetbarát GreenFill térkitöltő termékeinek termelését és az árbevételét, hozzájárulva a hátrányos gazdaságföldrajzi adottságokkal rendelkező, magas munkanélküliséggel sújtott térség fejlődéséhez.


A „Partner a Csomagolásban” mottó hűen tükrözi a cég küldetését és üzleti filozófiáját, amelyre tevékenységét alapozza. Az Amco Kft. 1991-es alapítása óta folyamatosan jelen van a magyar és nemzetközi csomagolástechnikai piacon. A cég Magyarországon elsőként indította el környezetbarát térkitöltő gyártását, amely az eddig nagy mennyiségben felhasznált PS (polystyrene) alapú térkitöltő jobb minőségű és környezetbarát alternatívája. Az általánosan elterjedt PS alapú anyagok hátránya, hogy nehezen bomlanak le, műanyag alapúak, emiatt nagyon könnyű fajsúlyúak és így a környezetre károsak, összegyűjtésük nem gazdaságos. A cég fejlődése folyamatos, 2015-ben Bácsalmásra telepített gyártókapacitást, majd a felfutó értékesítést követően kilépett az exportpiacokra, és 2021-ben gyártóbázisokat létesített Szerbiában és Romániában. A Bács-Kiskun megye déli részén, Bácsalmáson megvalósuló GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02377 projekt legfontosabb elemei:


- biológiailag lebomló térkitöltőt gyártó extruder eszköz beszerzés (1 db);
- 50kWp napelemes rendszer telepítése (1 db);
- munkavállalói értékelési rendszerek (elkötelezettségi-, elégedettségi-, teljesítmény értékelési rendszerek) kialakítása tanácsadás szolgáltatás igénybevétele (50 óra);
- infrastrukturális fejlesztés (ipari padló építése nettó 721 m2 területen).


A projekt eredményes megvalósításával az AMCO Kft. újabb megrendeléseket tud elnyerni, amiben komoly szerepe van a beszerzésre kerülő extruder gyártógépnek, amely a termelékenységet javítja; az üzemi épület korszerűsítésének, amely hozzájárul a raktározási és termelési kapacitások növekedéséhez, de kiemelt jelentősége van a fenntarthatóságnak, amit az 50 kWp kapacitású napelemrendszer telepítése támogat.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY