Széchenyi 2020

Kategóriák
NYÁRI NYITVATARTÁS

2022.07.01. - 2022. 09.02. között

Hétfő: 8 – 16
Kedd: 8 – 16
Szerda: 8 – 16
Csütörtök: 8 – 16 
Péntek: 8 - 14

AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

 Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájákoztatót és hozzájárulok ahhoz, hogy hírlevelet kapjak.
Összehasonlítás
Fizetési megoldás

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Hírek
2021.02.03 09:00

Környezetbarát, biológiailag lebomló térkitöltő gyártókapacitás bővítés Bácsalmáson

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Környezetbarát, biológiailag lebomló térkitöltő gyártókapacitás bővítés Bácsalmáson


2022 / 05 / 23


Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. a Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 87,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt célja, hogy az Amco Kft. a Szabad Vállakozási Zónában található Bácsalmáson korszerűsítse és bővítse gyártókapacitásait, hogy tovább növelhesse a biológiailag lebomló, környezetbarát GreenFill térkitöltő termékeinek termelését és az árbevételét, hozzájárulva a hátrányos gazdaságföldrajzi adottságokkal rendelkező, magas munkanélküliséggel sújtott térség fejlődéséhez.

 

A „Partner a Csomagolásban” mottó hűen tükrözi a cég küldetését és üzleti filozófiáját, amelyre tevékenységét alapozza. Az Amco Kft. 1991-es alapítása óta folyamatosan jelen van a magyar és nemzetközi csomagolástechnikai piacon. A cég Magyarországon elsőként indította el környezetbarát térkitöltő gyártását, amely az eddig nagy mennyiségben felhasznált PS (polystyrene) alapú térkitöltő jobb minőségű és környezetbarát alternatívája. Az általánosan elterjedt PS alapú anyagok hátránya, hogy nehezen bomlanak le, műanyag alapúak, emiatt nagyon könnyű fajsúlyúak és így a környezetre károsak, összegyűjtésük nem gazdaságos. A cég fejlődése folyamatos, 2015-ben Bácsalmásra telepített gyártókapacitást, majd a felfutó értékesítést követően kilépett az exportpiacokra, és 2021-ben gyártóbázisokat létesített Szerbiában és Romániában.

 


A Bács-Kiskun megye déli részén, Bácsalmáson megvalósuló GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02377 projekt célja új termelőeszköz beszerzése, akkreditált vállalati tanácsadás igénybevétele, megújuló energetikai fejlesztés és üzemépület korszerűsítés, melyek gyártástechnológiai folyamatokba történő illesztése javítja a cég termelékenységét. A projekt legfontosabb elemei:
- biológiailag lebomló térkitöltőt gyártó extruder eszköz beszerzés (1 db);
- 50kWp napelemes rendszer telepítése (1 db);
- munkavállalói értékelési rendszerek (elkötelezettségi-, elégedettségi-, teljesítmény értékelési rendszerek) kialakítása tanácsadás szolgáltatás igénybevétele (50 óra);
- infrastrukturális fejlesztés (ipari padló építése nettó 721 m2 területen).

 


A projekt eredményes megvalósításával az AMCO Kft. még több megrendelést tud elnyerni, így a cég továbbra is fenntartható módon növekvő pályán maradhat. Ebben komoly szerepe van a beszerzésre kerülő extruder gyártógépnek, amely a termelékenységet javítja; az üzemi épület korszerűsítésének, amely hozzájárul a raktározási és termelési kapacitások növekedéséhez, de kiemelt jelentősége van a fenntarthatóságnak, amit az 50 kWp kapacitású napelemrendszer telepítése támogat A beszerzésre kerülő extruder termelőgéppel előállítható GreenFill térkitöltő termék biológiailag lebomló, sőt komposztálható és nem gyakorol káros hatást a környezetre. A korábban sikeresen befejezett GINOP pályázatok tették lehetővé, hogy a Szabad Vállakozási Zónában található Bácsalmáson az Amco Kft. korszerű gyártási helyszínt létesítsen. Az 5 évvel korábban bevezetett saját márkás térkitöltő terméket a piac pozitívan fogadta, ezért a környező régió (ami kb. 250 km a gyártási ponttól) kiszolgálásához bővíteni szükséges a gyártókapacitást. A kapacitásbővítéssel biztosítva lesz a folyamatos fejlődés, a vevők gyorsabb és jobb minőségű kiszolgálása.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, 87,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. tevékenységéről és a projektről bővebb információt a https://amcokft.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Magyar Kálmán
ügyvezető, sajtóreferens
Tel.: +36 30 982 4546
E-mail: magyark@amcokft.com