- AKCIÓS CSOMAGOLÓGÉPEK
- HASZNÁLT CSOMAGOLÓGÉPEK
- CSOMAGOLÓGÉPEK
- CSOMAGOLÓANYAGOK
- TAWI EMELŐBERENDEZÉSEK
- AMCOVÉD HAJÓFÓLIÁZÁS
- MINŐSÍTETT BESZÁLLÍTÓINK
- IPARÁG SZERINTI CSOMAGOLÁS
- TECHNOLÓGIÁK SZERINT
- ÖSSZES CSOMAGOLÓANYAG
- ÖSSZES CSOMAGOLÓGÉP
Üdvözöljük webáruházunkban!
Milyen terméket szeretne csomagolni?
Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!
Szakmai cikkek
Vákuum- és védőgázos csomagolásről bővebben
Mindkét csomagolási eljárás az élelmiszerek eltarthatósági idejének jelentős növelésére alkalmas azáltal, hogy a romlást vagy minőségcsökkenést okozó kémiai és biológiai folyamatokat gátolja, illetve késlelteti.
A vákuum- és védőgázos csomagolás az élelmiszeriparon belül leginkább a húsok, húskészítmények, baromfitermékek, a tejtermékek közül a sajtok és a tejpor, őrölt kávé, valamint töltött, nyers tésztafélék csomagolására alkalmas.
Védőgázos technológiával találkozhatunk a zöldség- és gyümölcsfélék nagyegységű tárolásánál, illetve a gyógyszeriparban gyerektápszerek esetében is.
Az élelmiszerekben lejátszódó káros oxidációs folyamatok - zsírok oxidációja, vitamin tartalom csökkenése, aminósavak lebomlása, illóolajok és festékanyagok károsodása - az élelmiszer táp- és élvezeti értékének csökkenéséhez vezethet.
Az élelmiszerek kémiai folyamatok következtében történő minőségromlása jelentősen lassítható a csomagoláson belüli oxigén mennyiségének csökkentésével.