TOP termékek
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO hírlevél feliratkozás

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Pántológépek

Pántolás, mint technológia

 

A pántológépet pántszalag alkalmazásával dobozok zárására, gyűjtőcsomagolások és egységrakományok megerősítésére, rögzítésére használják. Sok esetben az egyes szállítmányok másféle módot és technikát igényelnek a pántolásnál. A szalag szélességének ismeretében lehet kiválasztani a megfelelő pántológépet. 

A pántszalag felhordásához a manuális megoldástól, a teljesen automatizált rendszerekbe építhető pántológépekig mindent megtalál kínálatunkban.

Igényelje most csomagolástechnikai konzultációnkat és segítünk megtalálni Önnek az optimális megoldást!

Konzultációt kérek!

Ha jól pántolja le az áruját, nem kell aggódnia, hogy egy élesebb kanyar vagy bukkanó után elmozdul szállítás közben. A pántolószalagok előnyös tulajdonsága, hogy szorosan tartják a rakományt. A túlságosan laza pántolás haszontalan, a túl szoros pedig átvágva a dobozt kárt okozhat a termékben.
 

A pántszalagok alacsony árának és praktikus használatának köszönhetően a legkülönbözőbb iparágakban elterjedt csomagolóanyag. Ügyfeleink igényei szerint a pántszalagokra különböző szövegek, grafikai minták nyomtathatóak (maximum 3 színnel). Így különböző marketing üzeneteket is eljuttathat a vevőihez, minimális ráfordítással.

Árajánlatot kérek!

 

Pántológépek fajtái:

Manuális, mechanikus gépek: a pántolószalag feszítése és rögzítése kézzel történik. Használható polipropilén hüvellyel, csattal, vagy fémkapoccsal.
Manuális, elektronikus gépek: hálózati kapcsolattal vagy akkumulátorral működnek. A pántszalag feszítése manuális vagy automatikus, a zárása pedig hőhegesztéssel, vagy dörzhegesztéssel történik.
Félautomata rendszerek: a terméket egy rakodóasztalra helyezzük, ahol a pántszalagot a termék köré húzzuk.  A hegesztő egységhez érintve a gép automatikusan feszíti és zárja hőhegesztéssel a szalagot. Vannak rendszerek, amelyek automatikusan helyezik a pántot a termék köré, míg a termék elhelyezése manuálisan történik.
Automata rendszerek: Az automata pántológép keretes szerkezetű, amin belül az elhelyezett termékre a pántológép a pántoló szalagot az előre beállított erővel ráfeszíti. A hegesztés hővel történik, a termék automatikusan kerül futószalagon  a pántológép alá.


Pántoláshoz használható alapanyagok:

  • A polipropilén (PP) alacsony költségű, könnyen kezelhető. Igény szerint méretre gyártható, valamint színes nyomtatott, vagy nyomat nélküli kivitelben kapható. Könnyebb rakatok rögzítésére kiváló. Hüvellyel, vagy csattal összefogható.
  • A poliészter (PET) pántoló a polipropilénnél kisebb mértékben nyúlik magas hőmérsékleten. Erősebb, és tulajdonságait nedves állapotban is megtartja. Kedvező ára miatt sok esetben helyettesítheti az acélt. Nehezebb rakatok rögzítésére ajánljuk. Szintén kapható színes nyomtatott, vagy nyomat nélküli kivitelben. Rögzítése az automata pántológéppel hőhegesztéssel, vagy dörzshegesztéssel történik.
  • A fémpántolást ajánljuk a nehéz rakományok rögzítésére, mivel nem nyúlik. Használatát azonban csak fadobozok esetén javasoljuk, mert a fém átvágva a kartondobozt kárt okozhat a termékben. 
  • A textil pántszalag hasonló szakító szilárdsággal rendelkezik, mint a fém pántolás. Könnyű és puha anyaga ellenáll az időjárási körülményeknek és az UV-sugárzásnak, rugalmassága révén a fesszességét nem veszti el. Újra megfeszíthető, használata gyors és egyszerű. Nehezebb rakatok kézi feszítésére alkalmas, rögzítése fém, vagy műanyag csattal történik.

 

Élvédők szerepe a pántolás során:

Az élvédők raklapokra rakott dobozokat óvnak meg az oldalra borulástól, vagy a dobozok sarkait a károsodástól. A kötegelők és sztreccsfóliák optimális súlyelosztását is biztosítja a rakategységeken.

  • A papír élvédők papír és ragasztó felhasználásával készülnek. Megkülönböztetünk külső, az élvédő burkolatát képező papírt, valamint belső papírt, amelyek együttesen adják meg a méretet és a szilárdságot. A papírokat a széles gyári tekercsből vékony szeletekre vágjuk a végső vastagság és szélesség figyelembevételével. A papír élvédő újrahasznosítható.
  • Hab élvédőknél leggyakrabban használt alapanyag a zártcellás habosított polietilén, amit különböző egyéb csomagolóanyagok gyártására is használnak. Az ilyen élvédőket főleg bútorok, vagy törékeny üveglapok csomnagolásánál alkalmazzák.
  • Egyéb pántolást segítő lehetőségek is vannak, amelyek hozzájárulnak a szállítási csomag rögzítéséhez. Ilyenek például a sarokvédők, csúszásgátló lapok, stb., alkalmazásuk igény szerint merül fel.


  Pántszalag, PP, műanyag, fehér, 5mm, 6500m/tekercs, 0,45mm, 10,1kg/tekercs
002084
22 345 Ft + ÁFA
= 28 378 Ft /tekercs
Egységár: 3,44 Ft + ÁFA
= 4,37 Ft /m