Védőgázok szerepe az élelmiszerek csomagolásában.
Attól a pillanattól kezdve, hogy leszedik a gyümölcsöt, vagy a zöldséget elkezdődik a versenyfutás az idővel. A természetes romlás veszélyezteti a termék minőségét és eltarthatóságát, valamint egyéb külső tényezők is befolyásolják az élelmiszer frissességét.
Annak érdekében, hogy megőrizzük a minőséget és a zamatosságot védőgázat alkalmazunk a csomagolásnál. |
Védőgázok használatának előnyei:
- A gázok, valamint a megfelelő csomagolóanyagok és gépek használatával a termékek minősége fenntartható, az eltarthatóságuk növelhető. Az áru friss marad, valamint csökken a tartósítószer igény is.
- A helyesen kiválaztott gázkeverékkel a mikrobiológiai, kémiai, fizikai termékváltozások megakadályozhatók, vagy csökkenthetők. Az optimális csomagmérettel hosszabb ideig megőrizhetjük az élelmiszerek természetes ízét, valamint színét, formáját és megjelenését.
- A védőgázzal csomagolt termékek minősége egyenletes marad a tárolás teljes időtartamára.
- A védőgázzal csomagolt termékek ritkábban, hosszabb távolságra szállíthatóak, így csökkentheti vállalkozási szállítási költségét is.
- A módosított atmoszférájú csomagolás lehetővé teszi új ételek kifejlesztését, és hozzájárul a vonzó és piacképes csomagolás kialakításához.