Webshop Kategóriák
TOP termékek
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél
SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Hírek
2022.02.23 10:21

Pántszalagok fajtái

Pántolás – gyors és biztonságos csomagolás egyszerűen

Pántszalag biztosítja az áruval megtöltött dobozok megbízható lezárását, a könnyebb árumozgatást és biztonságosabbá teszi a szállítást.

Ismerje meg kínálatunkat a webshopunkban!

Megnézem a webshopban

A pántszalagok alacsony árának és praktikus használatának köszönhetően a legkülönbözőbb iparágakban elterjedt csomagolóanyag. Ügyfeleink igényei szerint a pántszalagokra különböző szövegek, grafikai minták nyomtathatóak (maximum 3 színnel). Így különböző marketing üzeneteket is eljuttathat a vevőihez minimális ráfordítással.

Pántoláshoz használható alapanyagok:

A polipropilén (PP) alacsony költségű, könnyen kezelhető. Igény szerint méretre gyártható, valamint színes nyomtatott, vagy nyomat nélküli kivitelben is kapható. Könnyebb rakatok rögzítésére kiváló. Hüvellyel, vagy csattal összefogható.


A poliészter (PET) pántoló a polipropilénnél kisebb mértékben nyúlik magas hőmérsékleten. Erősebb, és tulajdonságait nedves állapotban is megtartja. Kedvező ára miatt sok esetben helyettesítheti az acélt. Nehezebb rakatok rögzítésére ajánljuk. Szintén kapható színes nyomtatott, vagy nyomat nélküli kivitelben. Rögzítése hőhegesztéssel, vagy dörzshegesztéssel történik.


A fémpántolást ajánljuk a nehéz rakományok rögzítésére, mivel nem nyúlik. Használatát azonban csak fadobozok esetén javasoljuk, mert a fém átvágva a kartondobozt kárt okozhat a termékben.


A textil pántszalag hasonló szakító szilárdsággal rendelkezik, mint a fém. Könnyű és puha, anyaga ellenáll az időjárási körülményeknek és az UV-sugárzásnak. Rugalmassága révén a feszességét nem veszti el. Többször felhasználható, azaz újra megfeszíthető. Alkalmazása gyors és egyszerű, a nehezebb rakatok kézi feszítésére használják. Rögzítése fém vagy műanyag csattal történik.


Élvédők szerepe a pántolás során:


Az élvédők raklapokra rakott dobozokat óvnak meg a borulástól, vagy a dobozok sarkait a károsodástól. A kötegelők és sztreccsfóliák optimális súlyelosztását is biztosítja a rakategységeken.


A papír élvédők papír és ragasztó felhasználásával készülnek. Megkülönböztetünk külső, az élvédő burkolatát képező papírt, valamint belső papírt, amelyek együttesen adják meg a méretet és a szilárdságot. A papírokat a széles gyári tekercsből vékony szeletekre vágjuk a végső vastagság és szélesség figyelembevételével. A papír élvédő újrahasznosítható.


Hab élvédőknél leggyakrabban használt alapanyag a zártcellás habosított polietilén, amit különböző egyéb csomagolóanyagok gyártására is használnak. Az ilyen élvédőket főleg bútorok, vagy törékeny üveglapok csomagolásánál alkalmazzák.


Egyéb pántolást segítő lehetőségek is vannak, amelyek hozzájárulnak a szállítási csomag rögzítéséhez. Ilyenek például a sarokvédők, csúszásgátló lapok, stb., melyek alkalmazása igény szerint merülnek fel.