Webshop Kategóriák
TOP termékek
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél
SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Hírek
2022.02.21 14:05

Pántológép kategóriákról bővebben Önnek!

Ismerje meg Ön is a pántolást, mint technológiát!

Könnyen használható és strapabíró pántológépeinkkel Ön is mesterfokon pántolhat!

Csomagolás területén felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!
Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére a +36 1 204-4368-as telefonszámon, vagy vegye igénybe személyre szabott csomagolástechnikai konzultációnkat! 

Konzultációt kérek!

A pántolást, mint technológiát dobozok zárására, gyűjtőcsomagolások és egységrakományok megerősítésére, rögzítésére használják. A különböző jellegű szállítmányok eltérő pántolási technikát igényelnek. A megfelelő pántológép kiválasztását több tényező befolyásolja, mint például a termék mérete, súlya vagy a napi pántolási mennyiség.


Ha jól pántolja le az áruját egy élesebb kanyar vagy bukkanó után nem fog elmozdulni a szállítás közben. A pántolószalagok szorosan tartják a rakományt. Figyelni kell a pántolásnál, ha túlságosan laza, akkor haszontalan, ha túl szoros, akkor pedig átvágva a dobozt kárt okozhat a termékben.

 

Pántolás előnyei:


- Pántszalagok biztosítják az áruval megtöltött dobozok megbízható lezárását, a könnyebb árumozgatást és biztonságosabbá teszik a szállítást
- Gazdaságos: maximális védelmet nyújt minimális csomagolóanyag felhasználásával
- Védik az árut a jogosulatlan kibontástól, dézsmálástól

 

Pántológépek fajtái:

Manuális, mechanikus gépek: a pántolószalag feszítését és rögzítését kézzel végezzük. A műanyag (PP vagy PET) pántszalag zárása fém kapocs rászorításával történik. 
Manuális, elektronikus gépek: hálózati kapcsolattal vagy akkumulátorral működnek. A pántszalag feszítése manuális vagy automatikus, a zárása pedig hő hatására dörzhegesztéssel történik.
Félautomata rendszerek: a terméket egy rakodóasztalra helyezzük, ahol a pántszalagot a termék köré húzzuk. A hegesztő egységhez érintve a gép automatikusan feszíti és hőhegesztéssel zárja a műanyag (PP vagy PET) pántszalagot. 

Automata rendszerek: az automata pántológép keretes szerkezetű, amin belül az elhelyezett termékre a pántológép a pántszalagot az előre beállított erővel ráfeszíti. A gép automatikusan helyezi a pántszalagot a termék köré, míg az áru elhelyezése manuálisan vagy gyártósorba építve szállítószalagról érkezik. A pántszalag zárása hőhegesztéssel történik. 

 

A pántszalag felhordásához a manuális megoldástól a gyártósorba építhető teljesen automatizált rendszerekig mindent megtalál a kínálatunkban.

Vegye igénybe csomagolástechnikai konzultációnkat, mely során egyénre szabva foglalkozunk az Ön kérdéseivel.

 

Konzultációt kérek!