Webshop Kategóriák
TOP termékek
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél
SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Hírek
2023.05.05 09:56

Környezetbarát csomagolási alternatívák: papír pántszalag, honeycomb papír térkitöltő

Rá sem lehet majd ismerni a házhoz rendelt csomagokra

Környezetbarát innovációk forradalmasítják a csomagolástechnikát

Feldolgozhatatlan mennyiségű műanyagot termel a világ, melynek nagy részéért az egyszer használatos csomagolóanyagok a felelősek. Szemléletformálásra, minél nagyobb arányú újrahasznosításra és minőségi csomagolástechnikai alternatívákra van szükség. Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője elmondta, az olyan innovációk, mint a papír pántszalag vagy a papír térkitöltő nemcsak környezetbarát megoldások, de funkciójukat tekintve hozzák azt a szintet, mint műanyag társaik.

Világszerte évente megdöbbentő mennyiségű, legalább 300 millió tonna műanyag keletkezik, és a legfrissebb kutatások szerint ennek több mint 90 százaléka sohasem kerül újrahasznosításra. Magyarországon egy 2015-ös felmérés szerint évi 300 ezer tonna műanyag csomagolási hulladék landol a kukákban, ami fejenként 30,5 kilogrammot jelent. A legnagyobb problémát pedig az jelenti, hogy a globális szinten előállított műanyagmennyiség mintegy felét egyszeri használatra szánják.


Ezen a környezetromboló tendencián szeretne változtatni minden rendelkezésre álló eszközével az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. is, amely célként tűzte ki maga elé a fenntartható megoldások megismertetését és alkalmazását a hétköznapokban. Az alábbiakban bemutatunk Önöknek két alternatívát, amivel ki tudják váltani a környezetszennyező műanyag csomagolóanyagok használatát.


Papír pántszalag brutális erejű szakítószilárdsággal

Magyar Kálmán, a cég ügyvezetője elmondta, a raktárakban lépten-nyomon találkozni lehet a földön heverő műanyag pántszalagokkal, amik ugyan elég hasznosak a csomagolási munkálatok során, csakhogy több száz évre van szükség, mire ezek a termékek lebomlanak a természetben. Éppen ezért a cégük egy teljesen környezetbarát alternatívát keresett a helyettesítésükre.

„Az úttörő papír pántszalag elképesztő, 55 kilogrammos szakítószilárdságával elég strapabíró ahhoz, hogy a legtöbb műanyag pántszalagot kiváltsa. A tények azt mutatják, hogy a legtöbb esetben a polipropilén pántolás sokkal erősebb, mint amilyennek lennie kellene – a megoldás túl van tervezve. A papírpántolás ehhez képest a legtöbb alkalmazásban tökéletes munkát végez és műanyagmentes, 100 százalékban újrahasznosítható” – hívta fel rá a figyelmet.


Hozzátette, a dobozzáráshoz és rakományrögzítéshez egyaránt alkalmazható innováció a legtöbb kézi és félautomata pántológéppel használható, így nincs szükség újabb drága gép beszerzésére. Magyar Kálmán kérdésre válaszolva elmondta, a papír pántszalag tekercsenkénti költsége magasabb, viszont a hagyományos műanyag pántolás környezeti költségei felbecsülhetetlenek. Ez azonban egy új technológia, és nagy a kereslet rá, így várhatóan az árak csökkenni fognak, ahogy egyre jobb és hatékonyabb gyártási eljárásokat fejlesztenek ki.


Méhkaptár formájú térkitöltő a piacon

 

Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője a környezetbarát újdonságok között említette a Honeycomb papír térkitöltőt is, amely nevét a fa és a méhkaptár ihlette formájáról kapta.

„A kezdetben a repüléstechnikai szektor számára kifejlesztett térkitöltő nagy ellenállása miatt a csomagolóipar egyik legerősebb szerkezeti elemévé vált. A kiváló nyersanyagnak köszönhetően a Honeycomb nagyon erős nyomószilárdságot és merevséget biztosít, így ellenáll az ütéseknek és a túlzott terheléseknek” – fogalmazott.


Magyar Kálmán szerint a piacon korábban alig ismert méhkaptár (honeycomb) papír térkitöltő kiváló választás lehet a környezetbarát vállalkozásoknak, hiszen amellett, hogy minimálisra csökkenthető vele a keletkezett hulladékmennyiség, segítségével látványos csomagolások is készíthetők. Egyúttal felhívta arra is a figyelmet, hogy a megfelelő csomagolóanyag kiválasztásához érdemes szakértői segítséget kérni annak érdekében, hogy a legoptimálisabb és legköltséghatékonyabb döntést hozhassuk meg.