Webshop Kategóriák
TOP termékek
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél
SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Hírek
2023.02.02 13:41

Időt és pénzt spórolnak a cégeknek a dobozzáró gépek

Jól lezárt dobozok, kevesebb reklamáció


Dobozzáró gépekkel akár másfélszeresére is növelhető egy vállalkozás lezárt dobozainak a száma. Segítségükkel optimalizálhatja a ragasztószalag felhasználását is, ezáltal a folyamat jóval költséghatékonyabbá válik.

A termékeket értékesítő cégek számára napjainkban már nélkülözhetetlen, hogy a legprofibb és legkorszerűbb csomagolástechnikai eszközökkel dolgozzanak, hiszen a házhoz szállítás népszerűsége a koronavírus-járvány kirobbanása óta töretlen, és egyelőre elképzelhetetlen egy trendforduló ebben a tekintetben.


Mindez azt is jelenti, hogy a vállalatoknak egyre több összekészített pakkot kell dobozokba csomagolniuk nap, mint nap annak érdekében, hogy a futárszolgálatok azt probléma- és sérülésmentesen tudják kivinni a megadott címre.


Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a piac lekövette a csomagszállítások iránti megnövekedett igényt, és olyan korszerű dobozzáró gépekkel tudnak dolgozni a vállalatok, melyek nemcsak a minőséget garantálják, hanem még pénzt is megtakarítanak a számukra.


„A dobozzáró gépek a kézi ragasztószalag felhordással ellentétben mindig egységes hosszban és a doboz közepén történik a ragasztás. Csak egy réteg ragasztószalag csíkot helyeznek a doboz tetejére és aljára, mely kézi felhordás esetén akár több rétegből is állhat. Emellett a dobozzárás gépesítése keskenyebb ragasztószalag használatát teszi lehetővé. Ráadásul a nagyobb tekercses kiszerelésben vásárolt ragasztószalag méterára jelentősen kedvezőbb, mint a kisebb kiszerelés ára. Így az akár milliós összegű beszerzési költségeket optimalizálhatjuk” – mutatott rá a szakember.


Konzultáljunk, mielőtt gépet választunk


Hozzátette, mivel a végső csomagolás megjelenése letisztultabb és reprezentatívabb lesz, jó benyomást is tehetünk a vásárlókra, akiknek az lesz az első benyomása, hogy egy igényes cégtől rendelte meg a kívánt terméket. Ráadásul csökken az ügyfélreklamációk száma és az azokkal járó többletköltségek is minimalizálhatóak.


Magyar Kálmán kiemelte: a dobozzáró gépek megbízhatóbb dobozzárást nyújtanak, mely az áruk szállítói csomagolása során biztonságosabbá teszi az árukezelést is. Példaként említette, hogy egyre népszerűbbé válik egy régebb óta ismert dobozzáró technika, amely egy papír alapú enyvezett, műanyagot nem használó ragasztószalag. Ez a megoldás nemcsak környezetbarát, de erősebben is ragad a dobozra és biztonságosabb.


„A tűzőkapcsok és különböző ragasztók használata károsíthatja a terméket a csomagolás során, de ennek esélye a gépek alkalmazásával nullára redukálható. A dobozzárógépek csökkentik továbbá annak az esélyét, hogy a kezelő megsérüljön és a munkahelyi balesetek okozta kieséseket pótolni kelljen” – fogalmazott.


Kérdésre válaszolva elmondta, dobozzáró gépekkel akár másfélszeresére is növelhetjük a vállalkozás lezárt dobozainak a számát. Tehát amellett, hogy rengeteg pénzt spórolhat meg a cég, jóval hatékonyabbá is tud válni, ami hosszútávon szintén profitnövelő tényező lehet.


Magyar Kálmán végezetül közölte, a kartondobozok lezárására célirányozott gépek nagyon változóak. Az optimális megoldás kiválasztásában fontos szempont, hogy milyen terméket szeretnénk csomagolni, éppen ezért érdemes ellátogatni az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. üzemébe, ahol megtekinthetők a gépek működés közben. Itt egy konzultáció során megvizsgálják az érdeklődő partner csomagolandó termékét, a termelési kapacitást és az üzemi körülményeit, melyek alapján a szakemberek javasolnak megoldást az elvégzendő feladathoz.