TOP termékek
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO hírlevél feliratkozás

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 11:40

Zsugorfóliázás

– fogyasztói illetve gyűjtőcsomagoláshoz –

 

A zsugorfóliázás a legsokoldalúbb és legpraktikusabb csomagolási technika, mely megvédi a terméket és tetszetősségét kiemeli. Ennek a technológiának az alkalmazása termékenként változó. A zsugorfóliázást tekinthetjük a leggazdaságosabb megoldásnak temékek szakszerű és piacképes csomagolására.

Zsugorfóliázó gépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Zsugorfóliáink megtekintéséhez kattintson ide! >ZsugorozásA zsugorfóliázási rendszeren belül különböző csomagolási eljárások vannak, melynek kiválasztásában a termelési kapacitás a fő meghatározó elem.

 

Alapvetően a zsugorfóliázás két fő lépésből áll:

(a)  a termék féltömlő fóliával történő burkolása és a fólia lehegesztése, mely a gép kapacitásának függvényében 3-6 másodpercet vesz igénybe;

(b) a fólia zsugorítása a termékre (10-20 másodperc);

 

A zsugorfóliázás technológiái a következő rendszerekbe csoportosíthatóak:

 

  1. “Egylépéses” rendszerek: hegesztés és zsugorítás egy művelettel. Maximum teljesítmény percenként 6-8 csomag ill. termék.
  2. “Kétlépéséses” rendszerek: hegesztés és zsugorítás egymást követő művelettel. Maximum teljesítmény percenként 18-20 csomag, ill. termék.
  3. Automata rendszer: nagyüzemi termékcsomagolásban alkalmazzák. Teljesítmény maximum 30-40 csomag, ill. termék percenként. Speciális igényre előállított rendszerek esetén a percenkénti teljesítmény 70-80, sőt 100 darab is lehetséges. 

 

A fenti zsugorfóliázó eljárásokban alkalmazott csomagoló fóliák termék specifikusak, minden esetben ajánlott a próbacsomagolás.
 

Az AMCO által forgalmazott fóliák: PE (polietilén), PO (poliolefin) vagy PVC (polivinilklorid) alapú, egyrétegű vagy többrétegű féltömlő fóliák.

 

AMCO csomagológép rendszerek:

SMIPACK, SMI Csoport, KALLFASS, EXTEND