TOP termékek
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO hírlevél feliratkozás

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 11:53

Ölelőfóliázás

Ölelőfóliázott termékek– fogyasztói illetve gyűjtőcsomagoláshoz –

 

Lényegében ölelőfóliázásnak (burkolásnak) tekinthető minden olyan folyamat, melynek során a méretre vágott csomagolóanyagból hajtogatással alakítják ki a csomagolást a termék köré. A burkolat zárása ugyanakkor a hajtogatáson kívül hegesztéssel történik.

Ölelő és burkolófóliázó gépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

PE fóliák megtekintéséhez kattintson ide! >

 

Lényegében ölelőfóliázásnak (burkolásnak) tekinthető minden olyan folyamat, melynek során a méretre vágott csomagolóanyagból hajtogatással alakítják ki a csomagolást a termék köré. A burkolat zárása ugyanakkor a hajtogatáson kívül hegesztéssel történik. Különbséget kell tenni a teljes és a részleges burkolás között, az utóbbi az övezés (bandázsolás). Burkolócsomagolásra az olyan termékek alkalmasak, melyek alaktartóak és egyenletes, sima felületűek. Gyakori az is, hogy a burkolat csak másodlagos csomagolás, azaz a terméket előzőleg már egy másik csomagolóeszközbe, például dobozba helyezik. Az eljárás fogyasztói illetve gyűjtőcsomagolások kialakítására egyaránt elterjedt. Ennek a csomagolási formának a fő szempontja inkább a szállíthatóság és nem a külcsín kiemelése. Az ily módon csomagolt termékek könnyen beazonosíthatóak, mivel a fólia nem fedi teljesen a csomagolt termekeket, két oldalon nyitott, ez által könnyen mozdítható.

Ölelőfóliázott termékek

Alacsony költségű, félautomata berendezések vannak kisebb teljesítményű csomagoláshoz (8-10 csomag percenként). Automata csomagoló soroknál percenként 100 termék besorolása és csomagolása is elérhető.

 

 

 

Az AMCO által forgalmazott fóliák: rendszerint nyomatlan vagy nyomtatott PE (poliet

Ölelőfóliázott termékek

ilén) síkfólia.

AMCO csomagológép rendszerek:

SMIPACK, SMI Csoport, AVC, Italdibipack, Strojplast, Mimi