Széchenyi 2020

Kategóriák
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és

Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA!

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

 Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájákoztatót és hozzájárulok ahhoz, hogy hírlevelet kapjak.
Klaszter

Az AMCO Kft. az OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter tagja

Összehasonlítás
Facebook

Fizetési megoldás

Vásárlási feltételek

Webáruházunkban feltüntetett árak, képek, leírások tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek, az esetleges pontatlanságokért nem vállalunk felelősséget. Az árak változtatásának jogát fenntartjuk! A pontos feltételeket: szállítási költség,  szállítási határidő, árfolyam, összegek, a visszaigazolásban jelezzük.

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 13:24

Pántolás

Pántolás

– gyűjtőcsomagolásoknál, valamint egységrakományoknál –

 

Amennyiben megfelelő feszességgel használják, a pántolás ideális módszer a gyűjtőcsomagolások és az egységrakományok megerősítésére, rögzítésére. A túlságosan laza pántolás haszontalan, a túl szoros pedig átvágva a dobozt kárt okozhat a termékben.

 

Pántológépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Pántszalagaink megtekintéséhez kattintson ide! >

 

A pántszalag felhordásához a manuális megoldástól, a teljesen automati-zált rendszerekig terjedő csomagolási technológiák léteznek.

 

A pántológépek az alábbi kategóriákba sorolhatók:

 

  • Manuális mechanikus gépek: kézileg történő pántfeszítés, fémkapoccsal történő lezárás.Pántolás
  • Manuális elektronikus gépek: melyek hálózati kapcsolattal vagy akkumulátorral működnek. A pantszalag feszítés manuális vagy automatikus, a zárása pedig hőhegesztéssel történik.
  • Félautomata rendszerek: a terméket egy rakodóasztalra helyezzük, ahol a pántszalagot a termék köré húzzuk, majd a hegesztő egységhez érintve a gép automatikusan feszíti és zárja (dörzsölés által kifejlesztett hőhegesztéssel) a szalagot. Vannak rendszerek, amelyek automatikusan helyezik a pántot a termék köré, míg a termék elhelyezése manuálisan történik.

 

  • Automata rendszerek: a termék automatikusan futószalagon kerül az automata pántoló gép alá, és a teljes folyamat automatikusan történik.

 

Pántszalag típusok:

Pántolás

  • A polipropilén (PP) alacsony költségű, könnyen kezelhető, de csupán kis leszorító erő fejthető ki vele, mielőtt elszakadna.
  • A poliészter (PET) pántoló a polipropilénnél kisebb mértékben nyúlik magas hőmérsékleten, erősebb, és tulajdonságait nedves állapotban is megtartja. Kedvező ára miatt sok esetben helyettesítheti az acélt.
  • Afémpántolásfelelmegleginkábbaszélsőségesennehézrakományoknak, mivel nem nyúlik. Ezt azonban csak fadobozok esetén ajánljuk.
  • A textil pántszalagok hasonló szakító szilárdsággal rendelkeznek, viszont a fémmel ellentétben nem sértik meg szállítás közben a terméket.

AMCO csomagológép rendszerek: EXTEND, STRAPACK, CYKLOP, 

SIAT, MESSERSI, URMAK, CARISTRAP