SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Kategóriák
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Tudásbázis
2016.07.12 13:24

Pántolás

Pántolás

– gyűjtőcsomagolásoknál, valamint egységrakományoknál –

 

Amennyiben megfelelő feszességgel használják, a pántolás ideális módszer a gyűjtőcsomagolások és az egységrakományok megerősítésére, rögzítésére. A túlságosan laza pántolás haszontalan, a túl szoros pedig átvágva a dobozt kárt okozhat a termékben.

 

Pántológépeink megtekintéséhez kattintson ide! >

Pántszalagaink megtekintéséhez kattintson ide! >

 

A pántszalag felhordásához a manuális megoldástól, a teljesen automati-zált rendszerekig terjedő csomagolási technológiák léteznek.

 

A pántológépek az alábbi kategóriákba sorolhatók:

 

  • Manuális mechanikus gépek: kézileg történő pántfeszítés, fémkapoccsal történő lezárás.Pántolás
  • Manuális elektronikus gépek: melyek hálózati kapcsolattal vagy akkumulátorral működnek. A pantszalag feszítés manuális vagy automatikus, a zárása pedig hőhegesztéssel történik.
  • Félautomata rendszerek: a terméket egy rakodóasztalra helyezzük, ahol a pántszalagot a termék köré húzzuk, majd a hegesztő egységhez érintve a gép automatikusan feszíti és zárja (dörzsölés által kifejlesztett hőhegesztéssel) a szalagot. Vannak rendszerek, amelyek automatikusan helyezik a pántot a termék köré, míg a termék elhelyezése manuálisan történik.

 

  • Automata rendszerek: a termék automatikusan futószalagon kerül az automata pántoló gép alá, és a teljes folyamat automatikusan történik.

 

Pántszalag típusok:

Pántolás

  • A polipropilén (PP) alacsony költségű, könnyen kezelhető, de csupán kis leszorító erő fejthető ki vele, mielőtt elszakadna.
  • A poliészter (PET) pántoló a polipropilénnél kisebb mértékben nyúlik magas hőmérsékleten, erősebb, és tulajdonságait nedves állapotban is megtartja. Kedvező ára miatt sok esetben helyettesítheti az acélt.
  • Afémpántolásfelelmegleginkábbaszélsőségesennehézrakományoknak, mivel nem nyúlik. Ezt azonban csak fadobozok esetén ajánljuk.
  • A textil pántszalagok hasonló szakító szilárdsággal rendelkeznek, viszont a fémmel ellentétben nem sértik meg szállítás közben a terméket.

AMCO csomagológép rendszerek: EXTEND, STRAPACK, CYKLOP, 

SIAT, MESSERSI, URMAK, CARISTRAP