Webshop Kategóriák
TOP termékek
AMCO KATALÓGUS

Iratkozzon fel az AMCO szakmai hírlevelére és Csomagolástechnikai katalógust küldünk AJÁNDÉKBA

16 csomagolástechnikai megoldás részletes bemutatása.

Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét és máris küldjük a Katalógust e-mailen:

Összehasonlítás
Fizetési megoldás
AMCO Szakmai hírlevél
SZÉCHENYI TERV PLUSZ

Széchenyi 2020

Üdvözöljük webáruházunkban!

Milyen terméket szeretne csomagolni?

Amennyiben segítségre van szüksége hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 204-4368-as telefonszámon!

Rólunk írták

Egyre több magyar kikötőben terjedhet el hamarosan a technológia.

Magyarországon még gyerekcipőben jár, a világ számospontján viszont rendkívül elterjedt a hajó-zsugorburkolás, mely ősztől tavaszig megvédi a hajót az időjárási viszontagságoktól, a korróziós hatásoktól, a szennyeződésektől és az UV sugárzásoktól is.

Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője elmondta, a ponyvával ellentétben a zsugorfóliát méretre gyártják, és egy speciális nyíláson keresztül úgy lehet bejutni a hajóba, hogy nem kell megbontani a burkolást. A technológia a kikötőmestereknek is ideális lehet, hiszen újabb elemmel bővíthetik a szolgáltatásaikat.

 

 

EU-s pályázatok hiányában alternatív megoldások felé nyitnak a KKV-k.

 

A gazdaság lelassulása után ősztől egy kis fellendülésre számítanak a hazai kis- és középvállalkozások.

Az utóbbi hónapok történései a gazdaság lelassulásához vezettek szinte minden területen, és nem kedvezett a beruházási, vállalkozásfejlesztési kedvnek a háborús helyzet sem. Mindehhez az is hozzájárul, hogy a pályázati pénzekhez év eleje óta nehezebben jut hozzá a KKV szektor. Éppen ezért ezek a vállalkozások keresik az új utakat, a piaci trendben pedig megfigyelhető, hogy a vállalkozások egyre inkább jól működő használt gépeket vásárolnak vagy éppen bérelnek.

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

=> Lépjen kapcsolatba velünk ha igényli használt vagy bérelhető szolgáltatásunkat !

Forrás: Transpack-2023/IV. lapszám cikke - 2023 július 26.

 

Fordulatos személyes életútja mellett szakmai pályaíve figyelemre méltó, így idén is méltó kezekbe kerül a CSAOSZ „A csomagolóipar haladásáért” odaítélt díja. Magyar Kálmán aktív éveiben az USA-ban kényszerült karriert csinálni, majd a rendszerváltás idején hazafias elkötelezettségből és szakmai elhivatottságból szülőhazájában folytatta pályáját – elsősorban szakmai és társadalmi érdekből,kevésbé az üzleti eredményekért. Színes életútját lehetetlen összefoglalni egy rövid portréban, így a legfontosabbakról kérdeztük az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. nyugdíjasként is tevékeny tulajdonos-ügyvezetőjét.

 

 

https://liner.hu/nagy-es-gazdasagos-huzassal-allt-elo-egy-magyar-ceg/

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

37 százalékkal csökkenthető a rakatok csomagolóanyagának ára, ami nem kevés.

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

 

 

https://hirado.hu/belfold/cikk/2023/05/09/kornyezetbarat-innovaciok-forradalmasitjak-a-csomagolastechnikat/

Cikket írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

Feldolgozhatatlan mennyiségű műanyagot termel a világ, melynek nagy részéért a egyszer használatos csomagolóanyagok a felelősek. Ahhoz, hogy évtizedek múlva ne fulladjunk meg a műanyagszemétben, szemléletformálásra, minél nagyobb arányú újrahasznosításra és minőségi csomagolástechnikai alternatívákra van szükség. Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője elmondta, az olyan innovációk, mint a papír pántszalag vagy a papír térkitöltő nemcsak környezetbarát megoldások, de funkciójukat tekintve hozzák azt a szintet, mint műanyag társaik.

.

https://www.origo.hu/itthon/20230406-ugyanugyteliesitik-a-hajokat-es-csomagoljak-a-paradicsomot.html

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

 

Napjaink egyik legsokoldalúbb és legpraktikusabb csomagolási technikája a zsugorfóliázás, amely amellett, hogy nagyban hozzájárul a termékvédelemhez, dekoratív és dézsmamentességet is biztosít gazdaságosan. Németh László, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. szervizvezetője elmondta, a környezetbarát csomagolási módszerrel a hétköznapokban mindenki találkozik a boltok polcain, de a hő hatására történő zsugorodást, mint csomagolási technológiát használják a fémvezetékek védelme érdekében, kupakzárként, zsugorhüvelyként és még a hajók téliesítéséhez is.

https://www.nosalty.hu/ajanlo/elelmiszer-eltarthatosag-sous-vide-vakuumcsomagolas-hus-haztartas 

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

 

Az otthoni séfek nagy kedvence lesz ez az egyszerű és gyors megoldás. A vákuumcsomagolás napjaink egyik legmodernebb frissen tartási eljárása, nemcsak a profi séfek körében, hanem a háztartásokban is. Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője elmondta, a technológiának köszönhetően a kolbászok, felvágottak tárolási ideje akár 2-4 napról 2-5 hétre, a kemény sajtoké pedig 2-3 hétről 4-10 hétre is növelhető. Közölte, az oxigénmentes környezet meggátolja a termékek romlását, de felhívta rá a figyelmet: mivel az oxidációs reakciók sebessége a hőmérséklettől is függ, a vákuumcsomagolt élelmiszerek hűtött, 0 és +4 C közötti tárolása javasolt.

https://www.digitalhungary.hu/e-volution/Idot-es-penzt-nyernek-a-cegeknek-a-dobozzaro-gepek/19205/ 

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

Nagy sebességű kartondobozzáró gépekkel akár másfélszeresére is

növelhető egy vállalkozás egy időegység alatt lezárt dobozainak a száma, miközben a csomagolószalag optimalizálja a ragasztószalag beszerzési költségeit, ezáltal a folyamat jóval költséghatékonyabbá válik. Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője arról beszélt, a tökéletes gép kiválasztásában fontos szempont, hogy milyen terméket szeretne az adott cég csomagolni és meghatározni, melyik a legalkalmasabb dobozzáró technológia a számára, ezért érdemes a döntést megelőzően szakértővel egyeztetni.

 

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/12/23/evi-305-kilogramm-muanyag-csomagolasi-hulladek-jut-egy-magyarra/ 

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

 

Statisztikai adatok szerint Európában az összes műanyag-felhasználás 40 százalékát csomagolásra használják, Magyarországon pedig évi 30,5 kilogramm műanyag csomagolási hulladék jut egy főre. Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője arról beszélt, ennek a hulladéknak a jelentős része karácsony környékén keletkezik, de egyre több vállalat ismeri fel a biológiailag lebomló csomagolóanyagok jelentőségét. Felhívta rá a figyelmet, az uniós célkitűzések szerint 2030-ra minden műanyag csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie.

https://trademagazin.hu/hu/belehuzott-a-biologiailag-lebomlo-terkitolto-habot-gyarto-magyar-ceg/

Írta: Koczka Máté, PR tanácsadó

Kétszeresére (100 000 literre) növeli kapacitását novemberben a dobozokban szállított áruknál használt GreenFill biológiailag lebomló térkitöltő habot gyártó AMCO Csomagolástechnikaiés Konzultációs Kft. – közölte a vállalat az MTI-vel